Home » Jogi/Müszaki tanácsadás

Jogi/Müszaki tanácsadás

Nem kell csak a tulajdonos vagy az ingatlanügynök szavára hallgatni, ha ingatlant szeretne vásárolni Romániában. Mielőtt vásárolna vagy befektetne, legyen az kültelek, beltelek, lakoépület vagy bármilyen más épitmény, forduljon szakemberhez. Hasznos tanácsokkal tudják ellátni és sok utólagos fejtörést megelőzhet, ha megfelelő információval rendelkezik.

Ajánlott egy földmérő véleményét kikérni. A telekkönyvekbe bejegyzett ingatlanok sajnos sokszor nem tükrözik a valóságos helyzetet. Évekig nem voltak bejegyzések, nem volt ingatlannyilvántartás. A kárpótlás során újból nagy káoszt sikerült teremteniük a hatóságoknak. A politika és nem a szakma vezényelte le a kárpótlást. A visszaéléseken túl, nagyon sok hiba csúszott be a rendszerbe. A tulajdonosok nem ismerik pontosan a telekhatárokat, egyes telkekre több tulajdonlapot is kiállitottak. A földmérő hasznos információkat szolgáltathat az ingatlannal kapcsolatban és a környező ingatlanokról is: az esetleges parcellázási lehetőségekről, a beépités lehetőségeiről, valamint tanácsokat adhat a telek optimális felhasználásárol is.

A jogász is hasznos információkat szolgáltat: a bejegyzett ingatlanról, vagy a még nem telekkönyvezett ingatlanok adás-vételéről, az ehhez szükséges aktákról. Jogi tanácsot tud adni a befektetési lehetőségekről, bizonyos tevékenységek engedélyeztetéséről, kültelkek beltelekké való átminősitéséről és sok más jogi hátteret igénylő ügyletekről.

Amennyiben a valós értékét szeretné megtudni vagy megfizetni egy teleknek, ingatlannak, a hiteles, érvényes engedélyekkel rendelkező értékbecslő az erre megfelelő szakember. Megbizható adatokat szolgáltat az ingatlanok, valós értékéről,az épületek műszaki állagáról, az esetleges szerkezeti hiányosságairól, vagy az energetikai szintjéről. Segitséget nyújthat a pénzintézetek, vagy más állami intézmény által előirt dokumentációk elkészitéséhez.

Csapatunk rendelkezik mindezen szakemberekkel, másrészt szoros kapcsolatban vagyunk Erdély más nagyvárosaiban működő ügyvédi irodákkal, földmérőkkel, ingatlanügynökségekkel és ingatlanszakértőkkel.

Valós és korrekt információkat tudunk szolgáltatni, bármely érdeklődő számára. Forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetöség:
Zágorszki Tibor Tel.00-40-741-015693
tibi.zagorszki@datcad.ro